ممکن است تصور نخست این باشد که چون کسی از نسخهی اصلی ویندوز استفاده میکند، امکانات امنیتی خود مایکروسافت کافی است تا امنیت کامپیوترش برقرار باشد. این از نظر تکافند یک تصور اشتباه است. بسیاری از برنامههای آنتی ویروس که رایگان نیز میباشند هستند که برای حفاظت از کامپیوتر شما ضروری میباشند. جاسوس افزارها و بدافزارها همواره بدنبال راهی برای نفوذ به کامپیوترها و شبکهها هستند. برخی مسایل ممکن است برای ما بی اهمیت باشد اما برای ویروس ها بسیار با ارزش است. پس باید از کامپیوتر خودمان حفاظت کنیم و در این نوشته پس از بررسی های گوناگون و بسیار با تیم تکافند میخواهیم شما را با ده آنتی ویروس رایگان برتر (از نظر تکافند) آشنا کنیم و تصمیم اینکه کدامیک برای شما بیشترین کارایی را خواهد داشت با خودتان است. البته تیم تکافند همواره آماده دادن مشورت و کمک میباشد.
توجه: نظرات تکافند در رابطه با هر محصولی مستقل است و تکافند هیچ منفعت تجاری از معرفی و گذاشتن لینک ها در این مطلب نخواهد داشت.
آواست – Avast Free Antivirus
آواست (Avast) در آزمایشات انجام شده نتایج بسیار خوبی داشت. دارای امنیت شبکه میباشد و مدیریت رمزها با یکسری محدودیت با Avast امکان پذیر میباشد. برخی از امکانات Avast رایگان نیستند و برای فعال کردن آنها باید پول بدهید. اما Avast به تنهایی موتور آنتی ویروس قوی دارد که نتایج آن شگفت انگیز بوده. بسیاری از کاربرانی که بدنبال یک آنتی ویروس رایگان هستند از Avast استفاده میکنند.
ضد باج افزار سایبرسایت – CyberSight RansomStopper
CyberSight بسیار در پیدا کردن و بلوک کردن باج افزارها قوی عمل میکند. اجازهی فایلهای رمزگذاری شده را میبندد. برای نصب باید حتما یکبار کامپیوتر را ریستارت کنید. CyberSight RansomStopper یک آنتی ویروس رایگان است که نسبت به بقیه آنتی ویروس های رایگان نتایج شگفت انگیزی در جلوگیری از باج افزارها داشته است.
کاسپرسکی – Kaspersky Free
ما آنتی ویروس Kaspersky را بارها آزمایش کردیم و نتایج آن در جلوگیری از فیشینگ و بد افزارها بسیار چشم گیر بودند. همچنین نتایج بسیار خوبی در بستن یو آر ال های مشکوک داشتیم. Kaspersky یک آنتی ویروس کاملا رایگان است و تمام امکاناتش را بصورت رایگان در اختیار شما قرار میدهد. Kaspersky خدمات دهی آنلاین مستقیم ندارد.
ضد باج افزار آکرونیس – Acronis Ransomware Protection
در آزمایش های تیم تکافند Acronis Ransomware بیشتر باج افزارهای نمونه را بلوک کرد و نتایج خوبی داشت. همچنین امکان بازسازی فایل های آلوده شده را بصورت رایگان میدهد و Acronis Ransomeware ۵ گیگا بکاپ آنلاین رایگان در اختیار کاربر میگذارد.
متاسفانه در یکی از آزمایشها یک نمونه از باج افزار را نتوانست دستگیر کند و ممکن است اگر به روز رسانی با تاخیر صورت بگیرد و باج افزارها به شما حمله کنند دچار مشکل بشوید.
ضد ویروس آی وی جی – AVG AntiVirus
AVG AntiVirus نتایج بسیار خوبی در چندین آزمایش داشت. در اسکن کردن کمی کند عمل کرد و امکان داشتن اکستنشین حفاظت از براوزر را حذف کرده است. AVG AntiVirus تقریبا همان خدماتی را بصورت رایگان ارائه میدهد که Avast Free Antivirus ارائه میدهد. با این تفاوت که امتیازات بسیاری که Avast Free Antivirus دارد را در AVG Antivirus پیدا نمیکنید.
ضد ویروس بیت دیفندر – Bitdefender Antivirus Free Edition (2017)
نسخهی رایگان Bitdefender Antivirus همان خدماتی را ارائه میدهد که نسخهی پولی آن در اختیار کاربران میگذارد. نتایج آزمایش Bitdefender Antivirus بسیار خوب بودند. بویژه در جلوگیری از فیشینگ نتایج خوبی داشت. بسیاری از امکاناتی که در نسخهی پولی Bitdefender Antivirus وجود دارد در نسخهی رایگان Bitdefender Antivirus فعال نمیشود و بدون خرید نسخهی اصلی برخی از امتیازات ارائه داده نمیشوند.
ضد باج افزار ملوربایت – Malwarebytes Anti-Ransomware Beta
Malwarebytes Anti-Ransomware Beta باج افزارها را بر اساس عملکرد نرم افزارها تشخیص داده و قرنطینه میکند. از این رو اگر باج افزار جدید تولید شود Malwarebytes میتواند به خوبی آنرا دستگیر کند. در آزمایشها سرعت و نتایج خوبی داشت و جای چندانی در سیستم عامل شما اشغال نمیکند. ممکن است که باج افزار پیش از آنکه توسط Marwarebytes Anti-Ransomeware Beta تشخیص داده شود برخی از فایل های شما را رمز گذاری کرده باشد. این ضد باج افزار بسیار سبک میتواند افزودهی خوبی بر مجموع امکانات امنیتی شما باشد.
در آزمایش نتایج خوبی داشت. Sophos Home در مقابله با فیشینگ نیز بد عمل نکرد. امکان مدیریت از راه دور را ارائه میدهد که این امکان در نسخهی رایگان Sophos Home وجود دارد. در اسکن کردن فایل های شما کند عمل میکند.
نتایج آزمایش های Avira Antivirus در بررسی توسط تکافند عالی بودند. در بلوک کردن بدافزارها خوب عمل کرد و نسخهی رایگان آن امکان نصب بسیاری دیگر از محصولات Avira را دارد. در اسکن کردن کند است. امکان حفاظت براوزر را فقط برای Chrome و Firefox دارد. در مقابله با فیشینگ معمولی بود و در حفاظت زمان بلادرنگ یا Real-time protection برخی بدافزارها را از دست میدهد. همچنین Avira Antivirus برخی برنامه های موجود و معتبر را بعنوان بدافزار یا ویروس تشخیص میدهد.
ماکروسافت دیفندر – Microsoft Windows Defender Security Center
Microsoft Windows Defender همان آنتی ویروس و دیوارهی امنیتی پیشفرض نصب شده روی ویندوز ۱۰ میباشد. در آزمایش های تیم تکافند نتایج گوناگونی داشت. امکان آسان دسترسی به امکانات امنیتی ویندوز را دارد و همیشه فعال است مگر اینکه آنتی ویروس دیگری را در کامپیوتر فعال کرده باشیم. Microsoft Windows Defender Security Center مستمر در حال ارتقا و بروز شدن است و به نسبت نسخههای قبلی تا کنون پیشرفت های قابل توجهی داشته است.
نتیجهگیری:
اینکه کدام آنتی ویروس رایگان را انتخاب میکنید، به انتخاب خودتان است. تیم تکافند نخستین و آخرین رهنمودش در این باره این است که حتما یک آنتی ویروس را در اسرع وقت در کامپیوتر خود نصب کنید و همواره آنرا فعال و بروز نگه دارید.
اما برای اینکه نظر و رهنمود نهایی تکافند را به اطلاع کاربران برسانیم، پیشنهاد ما استفاده از Avast Free Antivirus و Kaspersky Free میباشد. اما حتما مطالب فوق را مطالعه کنید تا اشراف لازم را نسبت به همهی برنامه ها داشته باشید و با آگاهی لازم، برنامهی مورد پسند خود را انتخاب کنید.
همچنین اگر پرسش، پیشنهاد یا هر مطلبی در این رابطه دارید میتوانید با تیم تکافند در تلگرام ارتباط برقرار کنید یا مطلب خود را به آدرس support@techafand.org ارسال کنید.
توجه: نظرات تکافند در رابطه با هر محصولی مستقل است و تکافند هیچ منفعت تجاری از معرفی و گذاشتن لینک ها در این مطلب نخواهد داشت.